TIR. 14 medalii pentru orãdenii de la CSU la Campionatul Național de tir

Data actualizării: Data publicării:
sport tir

Oradea s-a aflat în weekend în vizorul celor mai buni trăgători din România. De vineri până duminică, sala de jocuri a Universităţii Oradea a găzduit a doua etapă a Campionatului Naţional de tir sportiv, rezervată probelor de puşcă şi pistol cu aer comprimat.

Sportivii au ochit şi medaliile ediţiei 2016 a Memorialului Ion Stănescu. La acesta din urmă, pe lângă cluburile din ţară a participat şi unul din Ungaria. Într-o astfel de concurenţă, CSU Oradea a reuşit nu mai puţin de 14 clasări pe podium.

„(Sunt -n.n.) rezultate bune ţinând cont că este abia a doua etapă de pregătire şi suntem la începutul pregătirii de aer comprimat. Sperăm să creştem tot aşa mai departe, copiii s-au comportat exemplar şi ştim de unde am pornit", spune Adriana Floruţa, antrenoarea CSU Oradea.

Pe locul I s-au clasat Francesca Pop, la tineret, şi Norbert Grama, la juniori, în proba de pistol, completaţi de Eliza Molnar şi Cristian Stoie, în probele de puşcã.

„Am tras destul de aproape de record, la mai puţin de un punct de record, şi având în vedere că am schimbat puşca de nicio săptămână şi am avut cinci antrenamente cu arma, e un rezultat foarte bun. Cel mai important e că nici a doua zi nu am coborât foarte mult şi înseamnă că am fost destul de constantă în rezultate", a declarat Eliza Molnar.

Orãdenii au mai cucerit patru medalii de argint şi cinci de bronz.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri