"Toamna orădeană", cu street food şi concerte. Piaţa Unirii a fost centrul distracţiei timp de patru zile

Data publicării:
toamna oradeana

"Toamna orădeană" a adus patru zile de sărbătoare în centrul municipiului. De joi, mii de persoane au venit în Piaţa Unirii, atrase de mirosurile îmbietoare și de gusturile delicioase ale preparatelor servite de comercianţii veniţi la Street Food Festival. În weekend n-a fost loc să arunci un ac în zona centrală, unde au avut loc concertele susținute de Carla's Dreams, Direcția 5 și Holograf.

 

Cornelia Borza, project manager Street Food Festival Oradea: "Mâncarea de street food se savurează pe loc, e o mâncare care se prepară pe loc. De asta și preparatul unui produs durează un pic mai mult decât mâncarea de fast food. Toți expozanții își fac cumpărăturile dimineața, vin aici, taie toate legumele, prepară carnea."

La Street Food Festival comercianții au venit fie cu produse tradiționale din diferite colțuri ale lumii: "pancetta care e bacon sărat echilibrat cu sos de guacamole, avocado, și porcheta - piept de porc cu sos de usturoi."

...fie cu rețete proprii ale unor bucătari, așa cum a fost cea a lui chef Foa.

"După ce stă la baiț, urmează să o frecăm cu alte condimente apoi se afumă, se gătește sub vid, se pune pe grătar, se feliază, se pune la abur și apoi se montează. Servim pastrama cu pâine nan. Și ăsta e sanviciul cu pastramă; aici sunt patru sanviciuri. Așa arată."

Preparate după astfel de rețete, nu e de mirare că mâncărurile au fost apreciate de orădeni.

"E altceva, e condimentul diferit, legumele, mi se pare că e ceva inedit."

"Foarte bună, gustoasă. Carnea ți se topește în gură."

"Vezi, practic, cum e preparat și pot spune nu vreau să greșesc, dar ai încrede în ce mănânci, dar poți considera că e proaspătă."

Un meniu muzical care a cuprins recitaluri ale unor formații sau soliști renumiți a completat festinul. Sâmbătă peste 4000 de orădeni nu au ținut cont de frigul de afară și au urmărit concertul susținut de trupa momentului, Carla's Dreams.

Duminică în ultima zi a Toamnei Orădene, mii de localnici au venit din nou în zona centrală a orașului, unde au concertat Direcția 5 și Holograf.

Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii care a durat aproximativ 10 minute.

Miercuri, 12 octombrie, de ziua Oradei, vor avea loc depuneri de coroane și o ședință festivă a Consiliului Local.

Reporteri: Bogdan Costea, Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri