Sari la conținut

Topul activității parlamentarilor bihoreni. Cel mai activ - senatorul PDL G. Ghilea, urmat de Florian Bodog (PSD)

La finalul acestei sesiuni a Parlamentului, toți deputații și senatorii din România au fost clasificați în funcție de activitatea din ultimul an. Instrumentul folosit în acest scop a fost indicele activității parlamentare, calculat în funcţie de datele disponibile pe paginile de internet ale Camerei Deputaților ori Senatului.
Mai precis, au fost luate în calcul numărul de întrebări și interpelări, al luărilor de cuvânt, inițiativelor legislative, declarațiilor politice și al moțiunilor.

Astfel, s-a stabilit că parlamentarul cel mai activ din Bihor este democrat-liberalul Găvrilă Ghilea. Acesta a avut 20 de inițiative legislative,46 de luări de cuvânt, 27 de declarații politice și 95 de interpelări și întrebări în Senat. Cu un indice de 37,15, parlamentarul bihorean se clasează pe locul 31 la nivel național.

Pe locul al doilea în Bihor se situează senatorul PSD Florian Bodog. Acesta a avut în sesiunea trecută 35 de inițiative legislative, tot atâtea luări de cuvânt, 26 de declarații politice și 37 de întrebări și interpelări.

Al treilea în clasament este deputatul liberal Florica Cherecheș, care a obținut un indice de activitate de 29,45. La coada clasamentului parlamentarilor din Bihor se află Ioan Hulea, de la UNPR, cu un indice de 5,2.

redactor: Laura Breb