Sari la conținut

Torturi online. Traficul site-urilor culinare creşte de sărbători

Pentru Mirabela sărbătorile de iarnă înseamnă bucătărie şi... internet. De cele mai multe ori în combinaţii profitabile, într-un blog culinar prin care împărtăşeşte din tainele bucătăriei. Dacă de Crăciun a strâns mii de vizualizări cu o căsuţă din turtă dulce, la care ajutoare i-au fost cei doi copii ai ei, acum e hotărâtă să dea lovitura cu un tort delicios, cu cremă de şampanie.

"Avem nevoie de două gălbenuşuri, două linguri de zahăr pudră. Acestea două le mixăm împreună, până când se topeşte tot zahărul. Mai avem nevoie apoi de un pachet de gelatină de 10 grame pe care îl hidratăm cu patru linguri de apă, 4-5 minute şi apoi topim pe aburi. Adăugăm aproximativ 150 de ml de şampanie. Le mixăm la o viteză mai mică. Mixăm 200 de ml de frişcă lichidă. O amestecăm în crema de şampanie", spune Mirabela Hus.

Orădeanca lucrează în domeniul asigurărilor, dar e blogger culinar de şase ani. Încearcă să nu îşi dezamăgească vizitatorii şi propune săptămânal noi reţete.

"Îmi place să împărtăşesc cu prieteni, cunoştinţe reţetele pe care le prepar, iar ei, prin comentarii, îmi spun dacă le-a plăcut, dacă nu le-a plăcut. Am şi învăţat."

Interesate de reţetele şi micile ei secrete în bucătărie nu sunt doar persoanele care se află la sute sau poate mii de kilometri distanţă. Îi urmăresc postările şi prietenele ei.

"Şi când a fost ziua copiilor am căutat pe blogul ei şi am găsit reţete care ne plac foarte mult şi în alte ocazii când nu ştii ce să găteşti sau te grăbeşti...imediat găseşti inspiraţie", spune Simona Vandici, prietena Mirabelei.

De sărbători blogurile culinare sunt printre cele mai accesate siteuri pe internet.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş