Tradiții de Adormirea Maicii Domnului

Data publicării:
Maica Domnului

În tradiția populară e important ca de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului femeile să dea pomană celor săraci faguri de miere, prune, struguri timpurii și apă, alături de o lumânare aprinsă, astfel încât Fecioara Maria să intervină pe lângă Domnul pentru iertarea păcatelor.

De altfel, se spune că Maica Domnului va arunca un năvod în iad în ziua Judecăţii de Apoi, iar sufletele osândiților vrednici să se prindă de el se vor putea bucura de iertarea păcatelor. Pe 15 august, trebuie să te rogi cu sufletul deschis la icoana Sfintei Maria, mai ales dacă îți dorești să te căsătorești, să te însănătoșești după o boală, să naști ușor și să ai parte de copii sănătoși.
Se spune că dacă în preajma zilei de 15 august înfloresc trandafirii, se prevestește o toamnă lungă și caldă, cu belșug de ploi, recolte bogate si mult soare. În ziua de 15 august, ușa de la gospodărie trebuie lăsată
deschisă înainte de răsăritul soarelui, astfel încât Fecioara Maria să poată intra dacă își dorește, dăruind noroc și alinare celor din casă.

Sacă vor sa nu fie loviți de soartă, bărbații nu trebuie să se scalde în apele curgătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri