Transilvania, fără investiţii noi în 2013

Data publicării:
strie 20cseke-41944

Deputatul maghiar a făcut două adrese în ultimele şase luni ale anului trecut către ministrul Educaţiei şi cel al Dezvoltării. Una dintre iniţiative se referea la finanţarea din bugetul de stat a reabilitării clădirilor din centrele istorice, iar cea de-a doua la creşterea numărului de ore de sport din şcoli. Niciuna dintre adrese nu a fost luată în considerare de autorităţi. Cu toate acestea, deputatul spune că nu se va da bătut, chiar dacă face parte din opoziţie.

„Practic erau nişte propuneri legislative, adică am adus în atenţie două probleme pe care eu consider că e necesar a fi rezolvate. Pot să fiu combătut nu e nicio problemă, nu deţin eu adevărul absolut", susţine Atilla Cseke, deputat UDMR de Bihor.

O altă problemă, din punctul de vedere al lui Attila Cseke este lipsa de investiţii majore în Transilvania.

„Printre proiectele mari de infrastructura, propuse noi, deci care ar demara acum, nu este niciunul din centrul şi nord-vestul Transilvaniei. Toate sunt proiecte din sudul şi din estul României, ceea ce mie îmi crează o anumită problemă", adaugă Atilla Cseke, deputat UDMR de Bihor

Problemă pe care Cseke este gata să o discute în Parlament, imediat ce va fi dezbătut proiectul de buget pentru 2013. Asta pentru că, spune el, trebuie găsite soluţii pentru continuarea şi finalizarea proiectelor începute în anii trecuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri