Sari la conținut

Trei asocieri de firme au depus oferte pentru construcția complexului Aquapark la Oradea

Proiectul aquaparkului din Oradea începe să prindă contur, la trei ani de la semnarea contractului de finanţare. Vineri au fost depuse trei oferte ale constructorilor dispuşi să execute această lucrare în valoare de peste 71 de milioane de lei.

1. Keviep Ungaria - sucursala Cluj / Construcţii Bihor: 69,3 milioane de lei
2. ACI Cluj / Baier: 69,5 milioane lei
3. Kesz Epito Ungaria: 70,3 milioane lei

Prin această investiție, municipalitatea speră să oprească exodul turiștilor români spre stațiunile din estul Ungariei.

"Multi dintre cei care astăzi merg în Ungaria vor rămâne aici. Apoi e vorba că orădenii vor avea un loc unde să-şi poată petrece timpul liber, să se relaxeze", susţine Mircea Mălan, viceprimar al Oradei.

"Orice iniţiativă de acest gen e binevenită, iar un complex ca şi Nymphaea sigur va atrage o serie de turişti. E clar că există o concurenţă pe această piaţă, dar sperăm că-i vom face faţă", susţine Marius Moş, director executiv în cadrul Direcției de Management și Proiecte din Primăria Oradea.

Orădenii sunt încântați că această investiție ar putea deveni realitate în mai puțin de un an. Prin acest proiect ar putea renaște un sport care a dispărut în Oradea, odată cu închiderea bazinului de sărituri de lângă ștrandul Dinamo.

Dintre cele trei asocieri de firme, cea mai cunoscută este cea dintre Constructii Bihor şi Keviep, care a depus şi cea mai mică ofertă de preţ. Kesz Epito Ungaria mai construieşte în Oradea un centru de afaceri, în timp ce companiile AICI Cluj şi Baier sunt la primul contact cu reşedinţa Bihorului.

Clujenii au în portofoliu stadionul municipal din Cluj-Napoca, bazinul de polo din Miercurea Ciuc şi salina Turda. Termenul de predare a lucrării este de 10 luni de la semnarea contractului, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2015.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Ciprian Platona