Trei bihoreni, anchetaţi pentru o evaziune fiscală de 8 milioane de lei

Data publicării:
perchezitie jandarmi3

Ancheta în acest caz a vizat un orădean de 39 de ani şi pe un bărbat de 50 de ani din Sântandrei. Poliţiştii au bănuieli că în perioada 2011 - 2013, în calitate de asociaţi şi administratori ai două firme, ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fiscale fictive. Acestea reprezentau „prestări de servicii de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă", administrate de un orădean de 46 de ani, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat".

Anchetatorii au suspiciuni că aceste facturi fiscale fictive ar fi stat la baza întocmirii situaţiilor de lucrări ale societăţilor beneficiare. La rândul lor, situaţiile respective au fost prezentate unor instituţii publice din judeţ, în vederea decontării lucrărilor publice contractate.

Poliţiştii au estimat că bugetul de stat a fost prejudiciat în acest fel cu aproape 8 milioane de lei. Urmează să fie luate măsuri asiguratorii, iar orădeanul de 39 de ani şi bărbatul din Sântandrei au fost arestaţi. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor trei persoane.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri