Sari la conținut

Trei machete, în finala pentru statuia lui Ion I.C. Brătianu din Oradea

Câştigătorii celor trei premii au fost desemnaţi în urma celei de-a doua sesiuni a unui concurs de idei desfăşurată între 20 şi 27 ianuarie. 22 de lucrări au fost înregistrate, dintre care două au participat şi la prima sesiune, din septembrie, când nu a fost ales niciun câştigător.

Comisia de jurizare a ţinut cont de „încadrarea în tema de concurs, originalitatea demersului artistic, mesajul transmis și posibilitatea celei mai bune încadrări în ambient". În primă fază au fost alese şase machete, dintre care au fost premiate trei.

Locul I a fost obţinut de lucrarea lui Radu Ciobanu, din Satu Mare, care a fost premiat cu 2 mii de euro. Pe locul doi s-a situat propunerea bucureşteanului Gheorghe Tănase, care a primit 1500 de euro. Al treilea a fost Marius Mureșan, din Recea, judeţul Maramureș, premiat cu 1000 de euro.

În şedinţa din 29 ianuarie, consilierii locali o vor alege dintre cele trei machete premiate pe cea după care va fi realizată statuia lui I.C. Brătianu.

Până la data de 31 iulie 2015 ar urma să aibă loc turnarea în bronz a statuii și realizarea ansamblului (soclului), statuia urmând a fi inaugurată pe data de 20 august, ziua în care s-a născut Ion I.C. Brătianu. Statuia va fi amplasată în parcul Ion I.C. Brătianu, în zona mediană, adiacent cu Aleea Ștrandului", au transmis reprezentanţii Primăriei Oradea.

Editor web: Adrian Laboş 

Foto: Primăria Oradea