Trei persoane reţinute în cazul poliţiştilor de frontieră agresaţi în Maramureş

Data actualizării: Data publicării:
masina Politie de Frontiera atacata
foto: Politia de Frontiera

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, au decis reţinerea a trei persoane suspectate de implicare în agresarea unor poliţişti de frontieră, la graniţa cu Ucraina. Iniţial, anchetatorii au hotărât să-i cerceteze pe atacatori în stare de libertate.

UPDATE: Vineri, 2 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus a pus în mișcare acțiunea penală faţă de cele trei persoane acuzate de ultraj. În aceeaşi zi, Judecătoria Vişeu de Sus a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a suspecţilor.


Potrivit vasiledale.ro, procurorii i-au reaudiat joi, 1 februarie, pe cei suspectaţi că i-au atacat şi ameninţat pe doi poliţişti de frontieră din Poienile de sub Munte.

În data de 1 februarie 2018, ora 22.15, în continuarea cercetărilor pentru infracțiunea de ultraj săvârșită împotriva polițiștilor de frontieră în data de 31.01.2018, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a emis ordonanțe de reținere pentru cele trei persoane. Cei trei agresori vor fi prezentați în data de 02.02.2018 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă“, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Vişeu de Sus, potrivit sursei citate.

Marţi noaptea, doi polițiști de frontieră au fost agresaţi de două persoane pe care au încercat să le legitimeze în apropierea localităţii maramureşene Repedea. Oamenii legii au fost loviţi, ameninţaţi cu toporul şi stropiţi cu benzină.

În timp ce agenții agresaţi s-au dus la spital, echipa de intervenţie a Poliţiei de Frontieră a fost la rândul ei atacată de 30 de persoane şi a fost nevoită să tragă patru focuri de avertisment. S-a ales, în schimb, cu maşina lovită.

De cealaltă parte, sunt localnici din Repedea care susțin că polițiștii de frontieră ar face uneori abuz de putere.

Reporter: Izabela Jurasko
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri