Trei zile fără apă caldă în Oradea și Sînmartin

Data actualizării: Data publicării:
radet caldura termoficare-1

Trei zile fără apă caldă. Asta îi așteaptă, de azi, pe o parte din orădeni și pe locuitorii comunei Sînmartin. Se fac lucrări la rețeaua de termoficare, motivează autoritățile, care vin cu o promisiune: va fi ultima întrerupere programată în această vară. Săptămâna aceasta vor fi terminate lucrările la cea de-a doua etapă a proiectului de modernizare a rețelei de termoficare.

Întreruperea alimentării cu apă caldă îi va afecta pe locuitorii mai multor cartiere din Oradea și pe cei din comuna învecinată, Sînmartin.

"Antreprenorul general ne-a rugat și ne-a făcut o notificare să punem la dispoziție sistemul pentru a înlocui ultimele două vane de separare între cele două magistrale principale care pleacă din CET", a explicat Stănel Necula, directorul societății Termoficare Oradea.

"Sper că se gândesc să fie pe timp de noapte, cumva, ca să și omul să își facă treburile", îşi doreşte un orădean.

"Dacă trebuie făcut, trebuie făcut, nu avem ce face", se consolează altul.

Autoritãțile promit, însã, cã aceasta va fi ultima întrerupere programatã pe timpul verii. În curând va fi încheiatã a doua etapã a lucrãrilor la rețeaua de termoficare. Pânã acum au fost cheltuiți aproximativ 110 milioane de euro din fonduri europene pentru înlocuirea a aproape 40 de kilometri de țevi.

"Contractul se va încheia, vom face recepția lucrărilor. Am mai avut câteva zone în care am avut mici remedieri de făcut în perioada asta și eventualele opriri din vara asta vor fi doar de scurtă durată, pe lucrări pe care le facem noi pe partea de reparații", spune directorul Termoficare.

"Am depus o nouă cerere de finanțare pentru a înlocui alți 25 de kilometri de conducte magistrale și pentru a moderniza punctele termice din oraș. Când vom primi finanțarea respectivă, vom da drumul la procedura de licitație și vom executa iarăși lucrări", susţine Mircea Mălan, viceprimar al Oradei.

Lucrãrile la cea de-a treia etapã se vor desfãșura pe o perioadã de trei ani și vor costa mai bine de 33 de milioane de euro din fonduri europene.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri