Sari la conținut

Tur ciclist de relaxare prin Oradea

Bicicliștii au pornit cu puţin înainte de amiază în ceea ce au numit "tur ciclist de relaxare". Au pedat prin centrul orașului, după care s-au îndreaptat spre o zonă de agrement de lângă Oradea. Au ales locuri liniştite, unde au avut şansa de a scăpa de stress şi de a socializa.

"Nu este un concurs, este doar o plimbare. Invităm pe toată lumea la voie bună. E altfel să admiri de pe bicicletă natura", spune Ionuț Glangoș, coordonatorul Turului Ciclist de Relaxare.

"Ce aduce nou acest eveniment? O întâlnire în masă cu prietenii și voie bună și distracție. Noi ne bucurăm foarte mult că a prins foarte bine în rândul orădenilor", a precizat Paul Gânscă, organizatorul Turului Ciclist de Relaxare.

"Am venit să mă recreez, ca să fiu cu prietenii și ca să ne plimbăm cu bicicletele", a spus un participant.

Iubitor de ciclism, Andrei Porumb spune că plimbarea pe bicicletă îl ajută să se mențină în formă și îi dă mereu o energie pozitivă.

"Ideea este de a petrece timp pedalând. Ne-am adunat mai mulți ca să facem un traseu spre Paleu, ca o plimbare recreațională", explică Andrei.

Dupa ce au străbătut oraşul, cicliștii au făcut un popas lângă un lac din apropiere, unde s-au relaxat la un ceai și la o prăjitură.

Grupul Ciclist Crișan se află la cel de-al treilea eveniment și promovează bicicleta ca mijloc de transport eficient.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş