Sari la conținut

Turism cu tricicleta electrică. În Băile Felix turiștii pot închiria vehicule electrice

Nici nu au apucat proprietarii să deschidă centrul de închiriere, că au și sosit primii clienți. Zeci de turiști au vrut să facă o plimbare prin stațiune cu bicicleta electrică.

"Nu mi-a fost deloc greu cu tocuri. Foarte fain", recunoaşte o turistă. "Pe bicicletă pedalezi și depui efort, dar pe aceasta mai mult te distrezi", spune altul.

"Am luat câteva gropi, dar m-am menținut pe picioare. Foarte sigure, le recomand."

Ideea închirierii bicicletelor electrice le-a venit celor doi proprietari după ce au văzut o afacere similară în Turcia.

"Ne-am interesat și am început să închiriem aceste vehicule electrice. Am pornit de la această idee și am dezvoltat un bussines", spune Cosmin Hațegan, unul dintre proprietarii centrului de închiriere.

Localnicii și turiștii din Băile Felix au la dispoziție șase triciclete și două scutere, toate electrice. Primele costă 3400 de lei bucata, în timp ce un scuter electric este evaluat la 4 mii de lei. Sunt ușor de întreținut, nu poluează și pot fi conduse fără permis.

"Felixul este o stațiune în care vin turiștii, în care nu prea au ce să facă în timpul liber: ștrand și apoi seara o mică plimbare. Eu zic că venim cu o alternativă", consideră Andreea Maier, administratorul punctului de închiriere.

"Costurile de întreținere sunt minuscule, se referă doar la curentul cu care încarci bateriile, acumulatorii. Consumă cam cât un bec", susţine Lucian Pralea, unul dintre proprietarii centrului de închiriere.

35 de kilometri pot parcurge clienții cu o tricicletă, iar pentru jumătate de oră de plimbare plătesc 20 de lei. Centre de închiriere asemănătoare mai există în trei orașe din Transilvania.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş