Turism la Coada Lacului. Sporturile pe apă, practicate în Munţii Bihorului, pe un lac de 148 de hectare

Data publicării:
Remeti Coada Lacului

La 100 de kilometri de Oradea, la graniţa dintre Bihor şi Cluj, este Coada Lacului, un loc de poveste unde liniştea, peisajele spectaculoase şi aerul curat sunt ingredientele unei vacanţe perfecte. Regiunea este ideală pentru practicarea sporturilor nautice, drumeţii şi ciclism. Cei care vor să pescuiască ori să vâneze găsesc aici locul perfect.

"Lacul de la Barajul Leşu a fost dat în folosinţă în 1973 şi are o suprafaţă de 148 de hectare. Acum această zonă superbă s-a transformat într-un sat de vacanţă şi se numeşte Coada Lacului", transmite Yvette Mîrza, reporter Digi24 Oradea.

Lacul care acoperă întreagă vale, cât vezi cu ochii, îi atrage ca un magnet pe amatorii de distracţie pe apă. Senzaţiile sunt nemaipomenite şi le-am încercat şi noi într-o zi superbă de vară. După ce ne-am echipat cu costumul de neopren şi am luat vesta de salvare, începe distracţia.

"Una dintre distracţiile de aici, de la Coada Lacului, este să te dai cu jetski-ul pe lac, pentru că întreaga zonă îţi permite acest lucru, iar senzaţia este maximă."

Jetski-ul este alternativă mai mică şi mai ieftină a bărcii cu motor, dar senzația dată de valurile care se sparg e parcă mai intensă. Asta ca să nu vorbim de adrenalina pe care o simţim pe măsură ce viteza creşte. Trebuie să avem grijă la viraje, pentru că oricând ne putem trezi aruncaţi în apa rece de munte.

foto: Dan Dragoş

Cei care vin pe Valea Iadului pentru astfel de sporturi ori doar pentru plimbări pe munte se pot caza la una dintre zecile de pensiuni din lemn, toate amenajate în stil rustic. Au mobilier de lemn, spaţii de joacă pentru copii şi teren de tenis cu piciorul.

"Preţul unei camere porneşte de la 60 de lei şi ajunge până la 100 de lei. Le oferim aer curat, verdeaţă multă, apa din spatele cabanei, loc de grătar, de făcut la ceaun si multă linişte", spune Marius Avram, proprietar de pensiune.

Întreaga zonă oferă turiştilor un relief diversificat, unde pot fi bătute la pas peşteri, chei ori văi abrupte. Ca obiective turistice în zonă sunt cascadele de pe Valea Iadului, Piatra Bulzului. Pe jos puteţi merge la peştera Meziad şi la Ponorul din Lunca Acră.

Pentru a ajunge la Coada Lacului urmaţi DN1 de la Oradea spre Cluj Napoca, iar în localitatea Bucea cotiţi dreapta spre Bulz. De acolo mai aveţi doar 20 de kilometri până la destinaţie.

Reporter: Yvette Mîrza
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri