Turismul balnear are nevoie de investiţii 

Data publicării:
investitii turism

Deşi este cea mai importantă staţiune balneară din România, Băile Felix au nevoie de investiţii ca de aer. Hotelurile care nu au fost renovate de la deschiderea lor în anii '70 gonesc clienţii, care preferă spaţiile de cazare şi bazele de tratament la standarde europene.

Acest complex de agrement din Felix a fost realizat în urma unei investiţii de aproape 30 de milioane de euro. Complexul va avea două hoteluri, săli de conferinţă, restaurante, o bază de tratament cu cinci secţii, dar şi o zonă de agrement cu 14 bazine. Investiţia uriaşă va fi recuperată foarte greu.

"În turismul balnear banii nu se întorc atât de repede; acest lucru se întâmplă tocmai pentru că necesitatea de investiţie este mult mai mare decât în turismul normal. Având şi baze de tratament, având şi utilările respective...", susţine Florian Serac, directorul societăţii Turism Felix SA

Statul român sprijină investitorii din domeniul balnear din România prin promovare în cadrul târgurilor de profil. De facilităţi fiscale doar se discută în acest moment.

"Facilităţile fiscale care le-am identificat până în momentul de faţă ar fi impozitul pe profit datorat, însă încă mai calculăm impactul", spune George Brezoi, ministru secretar de stat DIMMAT.

Şi Consiliile Locale ar putea ajuta hotelierii prin scutirea de impozit în perioadele în care nu au turişti.

Pentru a-şi promova afacerile şi a avea incasări şi în perioada de iarnă, operatorii de turism balnear oferă turiştilor preţuri mult mai mici faţă de sezonul estival.

Băile Felix atrag anual peste 85.000 de turişti, din care 20% sunt străini. Înainte de Revoluţie, numărul turiştilor era aproape dublu, iar 70% dintre ei veneau din străinătate.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri