Turist în Munţii Pădurea Craiului. Văile Boiului şi Brătcuţei sunt cele mai frumoase locuri din zonă

Data publicării:
muntii Padurea Craiului 120615

Valea Boiului este unul dintre cele mai frumoase locuri din Munții Pădurea Craiului. Se află în localitatea Lorău, la 69 de km de Oradea. Cu maşina se poate intra adânc în pădure, după ieşirea din sat, pe un drum de piatră, plin de frunze uscate şi cu mici cascade în stânga şi în dreapta. Abia după ce se trece de râu se lăsă maşina şi se continuă traseul numai pe jos. Se aude numai ciripitul păsărilor, frunzele uscate ce foşnesc sub bocanci şi susurul apei curgătoare.

Yvette Mîrza, reporter Digi24 Oradea: "După ce aţi cutreierat Valea Boiului câteva zeci de minute, aţi urcat, aţi coborât prin pădure, ajungeţi la punctul extrem şi cel mai spectaculos - Cascada Boiului, unde apa coboară de la o înălţime de 9 metri."

Cei care ajung în zonă trebuie să viziteze şi Valea Brătcuţei. Se află la numai 2 kilometri de mers pe jos, iar localnicii spun că zona este plină de peşteri, izvoare şi păduri de un verde crud.

Pe Valea Brătcuţei se pot face plimbări până la Izbucul Damişenilor şi Cheile Tivadarului, la cătunele situate pe plaiurile domoale ce străjuiesc valea şi se poate continua până la coada lacului Leşu. Cei care aleg un weekend sau o vacanţă în zonă se pot caza la pensiuni aflate chiar pe malul apei.

"Spaţiul de cazare are o capacitate de 28 de locuri, dispuse în camere duble, mobilate rustic, dar toate conţin dotările necesare. Preţul este de 120 de lei pe noapte plus mic dejun pentru două persoane", a detaliat Silvia Gepian, administratorul unei pensiuni.

Pensiunea are terasă, foişor, loc de joacă pentru copii şi un restaurant cu meniu a la carte. Însă toţi cei care ajung pe Valea Brătcuţei încearcă peştele gătit în mod tradiţional.

Valea Brătcuţei se află în depresiunea Vad Borod. Este străjuită de munţii Plopişului şi Pădurea Craiului şi se află la doar 65 de kilometri de Oradea.

Reporter: Yvette Mîrza
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri