Sari la conținut

Turul Oradei, cu un autobuz

Călătorii s-au îmbarcat din faţa catedralei ortodoxe din centrul civic. Pe tot parcursul traseului, un ghid turistic le-a arătat cele mai reprezentative obiective turistice din oraș.

"Eu sunt orădeancă prin adopție și am obținut o grămadă de informații pe care nu le-am știut sau poate erau numai în faza "zice lumea"."

"Aici trei vieți să ai să vezi toate frumusețile așa cum ar trebui."

Palatul, uitați-vă cât este de frumos: același stil secession care aparține aceleași perioade art nouveau."

"Vedem unele dintre cele mai importante obiective și cele mai importante locații din orașul nostru pe care fiecare orădean ar trebui să le cunoască și să le vadă: Cetatea Oradea, Biserica cu Lună, un alt simbol al orașului nostru, Palatul Vulturul Negru, Palatul Primăriei", spune Alina Giurgiu, ghid turistic.

"Din păcate, condițiile atmosferice de astăzi nu ne-au permis să scoatem pe traseu autobuzul retro, dat fiind faptul că acesta nu are geamuri și atunci l-am înlocuit cu un microbuz", a explicat Carmen Tocuț, purtătorul de cuvânt al societăţii locale de transport.

Vizitarea oraşului cu autobuzul s-a înscris în calendarul Săptămânii Europene a Mobilităţii care se va încheia marți cu o paradă a bicicliştilor, tradiţionalul tur Critical Mass.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă