Sari la conținut

UDMR Bihor a strâns 10.000 de semnături pentru modificarea Codului Fiscal

Principala nemulţumire a membrilor UDMR Bihor se referă la impozitarea a 400 de metri pătraţi de lângă casă ca şi teren cu construcţii, indiferent de destinaţia acestuia.

Sandor Pasztor, membru al UDMR Bihor: "Foarte greu este explicabil pentru un om, în speţa noastră într-o comună, într-un sat, un orăşel din judeţ, că el are o casă şi suprafaţă arabilă în intravilan, dar, de fapt, în acte are curte şi construcţie, dar, de fapt, el nu are."

În demersul său de a schimba legea, UDMR Bihor este susţinută de 20 de primari din judeţ.

Miklos Nagy, primarul comunei Sălard: "Nu-i frumos să jupuieşti omul de rând, să distrugi numai ca să măreşti taxele locale. Se poate face altfel, nu să rezolvăm problemele haotic."

Primarii UDMR sunt nemulţumiţi şi de faptul că normele de aplicare a Codului Fiscal au apărut abia în luna ianuarie, după ce bugetele localităţilor au fost deja votate în consiliile locale.

Laszlo Torok, primarul municipiului Salonta: "Cu toţii am fost duşi cu zăhărelul cu privire la TVA-ul care scade la 20 la sută şi ne-am focusat la acestă informaţie. Dar în acelaşi timp nu am ştiut că la mijlocul lunii ianuarie o să apară metodologia."

UDMR Bihor va depune luni la Guvern lista cu semnături şi propunerile de modificare a Codului Fiscal.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi