ULTIMA MODĂ ÎN JOCURI vine de la Oradea. Cum să evadezi dintr-o casă în 60 de minute

Data publicării:
evadare

Pentru asta, participanţii trebuie să îşi pună la bătaie inteligenţa, atenţia şi inventivitatea. Pentru că evadarea depinde de găsirea unor indicii, care trebuie puse cap la cap în ordinea corectă. Peste o sută de persoane s-au înscris la acest joc, în prima lună de la inaugurare.

Tinerii dau impresia că ar face curăţenie în casă. Mută tablourile, fotoliile şi ceasul de perete şi deschid toate sertarele. În realitate însă, ei se joacă de-a evadarea. Acţiunea se desfăşoară în două camere ale unei case care la prima vedere, pare părăsită. Participanţii sunt încuiaţi înăuntru şi trebuie să găsească indicii care le arată calea către libertate. Indiciile pot fi oriunde, aşa că tinerii trebuie să scotocească prin cele mai ascunse colţuri. Totul se desfăşoară contra cronometru, în cel mult o oră.

„Înăuntru parcă e un alt timp, parcă se schimbă toată viaţa, şi tre să te asiguri că găseşti codul respectiv, ca să poţi să ieşi”, povestește un concurent.

Ultimele zece minute sunt cele mai tensionate, spun jucătorii. Atunci, o sirenă începe să sune, ca să avertizeze că timpul va expira curând.

„Vei ieşi într-un fel sau altul. Vei avea parte de o bombă de adrenalină care va face această experienţă una pozitivă, indiferent dacă reuşeşti să scapi într-o oră sau nu”, explică Zoltan Lenart, proprietarul Exit Game Oradea.

La acest joc se pot înscrie grupuri de două până la cinci persoane, iar concurenţii sunt monitorizaţi în permanenţă. O oră de joacă de-a evadarea costă între 60 şi 80 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri