Ultimele pregătiri pentru alegeri

Data publicării:
instruire alegeri 271014

"Vă rugăm foarte mult să sunaţi la BEJ pentru orice întrebare aveţi."

A fost cel mai important îndemn pe care l-au primit preşedinţii secţiilor de votare din Bihor la instruirea pentru alegeri. Au recunoscut că nu au emoţii pentru că sunt familiarizaţi cu sistemul de vot.

"Am mai participat la alegeri până acum, nu cred că vor fi probleme."

"Noi, preşedinţii şi locţiitorii, am mai fost în secţiile de votare şi cam ştim ce avem de făcut."

"Se poate ajunge în situaţia în care se termină buletinele de vot. Nu aşteptaţi până la ultimul şi atunci cereţi buletine, că în situaţia respectivă se stopează procesul electoral", au mai fost sfătuiţi preşedinţii. 

Conducerea Biroului Electoral Judeţean Bihor a atras atenţia asupra tabelelor care trebuie întocmite pentru cei sunt în altă localitate în ziua alegerilor.

"Dacă nu se află în localitatea de domiciliu pot să voteze la oricare secţie de votare din acea localitate, pe baza unui tabel electoral, care urmează să fie completat în conformitate cu aceste dispoziţii legale privind alegerile prezidenţiale", a transmis Florina Mociran, membru în Biroul Electoral Judeţean Bihor .

În Bihor au fost tipărite 556 de mii de buletine de vot pentru cei peste 505 mii de alegători care vor vota în 651 de secţii. Autrităţile au pregătit aproape 4500 de timbre autocolante, iar buletinele de vot, ştampilele şi tabelele electorale vor fi distribuite cu două zile înainte de alegeri.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri