Ultraj în vama Borş. Un poliţist de frontieră a fost înjurat şi lovit cu maşina de şoferul unui TIR

Data publicării:
vama Bors1

Incidentul s-a petrecut în momentul în care unul dintre poliţiştii de frontieră din Borş s-a îndreptat spre un camion înmatriculat în România, care se afla pe sensul de intrare în ţară. Agentul voia să discute cu şoferul de TIR care claxona fără niciun motiv şi deranja activitatea în punctul de frontieră.

Bărbatul trecuse de controlul documentelor efectuat de autorităţile de graniţă şi se afla într-o coloană unde aştepta ca documentele de însoţire a mărfii să fie verificate de lucrătorii ANAF.

La solicitarea poliţistului de frontieră, conducătorul auto a refuzat să se legitimeze, proferând injurii şi, fără a ţine cont de faptul că lucrătorul poliţiei de frontieră se află în faţa camionului, a început deplasarea, efectuând manevre în urma cărora l-a atins uşor pe poliţist, cu partea stângă a mijlocului de transport”, a comunicat purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Şoferul nu a oprit nici după acest incident. A ocolit celelalte automarfare şi a plecat în viteză spre Oradea. Poliţiştii de frontieră au plecat în urmărirea lui şi l-au oprit la aproape un kilometru de Punctul de Trecere a Frontierei Borş. Bărbatul a fost dus la sediul sectorului de Poliţie de Frontieră, ocazie cu care oamenii legii au aflat că au de-a face cu B. Mihai, de 30 ani, cu domiciliul în judeţul Suceava.

În urma acestei întâmplări, bărbatul a fost acuzat de ultraj şi este investigat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri