Ultramaraton pe munte. Sute de sportivi au alergat pe trasee cu diferenţe de nivel de peste un kilometru

Data actualizării: Data publicării:
alergare5 plecare

Cu gândul la primăvară, dar cu temperaturi la limita îngheţului indicate de termometre, organizatorii de întreceri sportive din Bihor au dat startul primei competiții de alergare din acest an. "Primavera Trail Race" s-a desfășurat în Munții Piatra Craiului, pe un traseu solicitant. Dificultăţile nu i-au speriat pe sportivii care au venit să se lupte cu muntele.

În ciuda temperaturilor scăzute, 320 de sportivi din România, Ungaria, Franța, Suedia și Serbia au luat startul concursului de alergare organizat, la Șuncuiuș, în județul Bihor. Printre ei s-a aflat și Cristina Cecan care a participat și la ediția de anul trecut.

"O să fie foarte interesant, mai ales că e o variantă puțin mai lungă decât data trecută; cumva cunosc profilul, cunosc ce mă așteaptă. Îmi plac provocările, este într-adevăr un traseu provocator, dificil, dar e foarte multă distracție", spune concurenta.

Dacă unii știau la ce să se aștepte, alții s-au înscris pentru prima dată în această competiție ca să-și testeze calitățile de alergători.

"Pentru prima dată la această cursă, e o provocare pentru noi. Pentru noi e un mod de viață, ne simțim bine", spune Adrian Crăciunescu.

"E o nouă experiență, un nou traseu. E prima dată când vin aici, sperăm că o să fie în regulă (...), să ne distrăm, să ne bucurăm de peisaje și până la final nu ne oprim", îşi doreşte Adrian Chibulcutean.

Concursul "Primavera Trail Race" s-a desfășurat pe două trasee: unul de tip maraton, pe o distanță de 45 de kilometri, și unul de cros. Ambele străbat poteci turistice, drumuri asfaltate și macadam.

"Practic, este un ultramaraton cu 2.500 metri diferența de nivel. Este o cursă foarte grea, diferența de nivel este foarte mare și traseul este tehnic. Crosul are 18 km, cu 1.050 de metri diferență de nivel pozitivă, nici acesta nu este foarte ușor. Pe o parte a traseului este noroi, alunecos puțin", a explicat Istvan Szokolszki, organizatorul competiției, vicepreședintele ACS Xterra Sport Bihor.

Competiția nu a atras doar alergători, ci și fotografi care au avut propria întrecere... artistică.

"Este un concurs cu premii: cea mai bună fotografie realizată în timpul acestei comeptiții va fi câștigătoare. De aceea am venit cu cursanții să îii mobilizez, să-i motivez și să scoatem cele mai frumoase fotografii de la această competiție", a precizat Adela Rusu, fotograf

Câştigătorii competiţiei sportive au fost premiați cu diplome și cupe. Întrecerea a fost organizată de asociația sportivă Xterra Sport Bihor, cu sprijinul autorităților locale.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri