Un an de Digi24 Oradea. Turist acasă, în nord-vestul României

Data publicării:
turist acasa

V-am spus poveștile unor oameni ale caror pasiuni au devenit vocație, iar faima lor a ajuns pe toate continentele lumii.

"Spaţiul acesta de catedrală în care am cântat, înseamnă şi o detaşare a mea ca interpret de anumite lucruri care nu mai sunt posibile, tipul acesta uriaş de reverberaţie te face să regândeşti totul, să te distanţezi puţin de muzică şi, în special aici, la Oradea, am simţit că eu cântam nu la o vioară, ci la o orgă", spunea violonistul Alexandru Tomescu.

Am mers în locuri în care zbuciumul istoriei a lăsat urme de neșters: Zarca Aiudului, locul in care au fost închişi oameni ca Petre Ţuţea, Nicolae Steinhardt, Nichifor Crainic ori Mircea Vulcănescu. Ne-am oprit și la Ripa Robilor, locul în care au fost azvârliți în gropi comune sute de deținuți politici ai regimului comunist.

Am lăsat arta să vă îmbogăţească viaţa, am ales evenimentele cele mai importante și am descoperit oameni cu talente extraordinare.

Locuri, poveşti şi oameni - trei motive pentru care, timp de un an, am fost, la rândul nostru, turişti acasă și am descoperit valori neprețuite, pe care le-am adus în fața dumneavoastră. Un an în care am înțeles că omul sfințește locul, un an în care v-am îndrumat pașii pe drumul către frumos.

Începem un nou an în care vă invităm sa rămâneți turiști în viaţa şi istoria acestor locuri. Mai sunt încă povești nespuse, oameni fabuloși și locuri uitate; nu ne rămâne decât să le descoperim împreună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri