Sari la conținut
News Alert

Un bărbat a fost rănit în timp ce încerca să stingă incendiul care i-a cuprins casa

Un bărbat de 43 de ani din Salonta a ajuns la spital cu grave arsuri pe mâini şi pe faţă după ce a încercat să stingă focul care i-a cuprins casa. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe o stradă din municipiul bihorean. Timp de mai bine de o oră pompierii s-au luptat ca să stingă focul.

4

Incendiul a fost anunţat sâmbătă, în jurul orei 1, la numărul de urgenţă 112. Pe Strada Lăutarilor, din Salonta, au fost trimise de urgenţă trei echipaje de pompieri militari.

„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent în cele trei încăperi ale casei, forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă timp de aproximativ o oră și 15 minute, rămânând în continuare la faţa locului până în jurul orei 02.50, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Până la venirea pompierilor, un bărbat care locuia în casă a încercat de unul singur să stingă flăcările. „A suferit arsuri de gradul I și gradul II la nivelul mâinilor și al feței, acestuia fiindu-i acordat primul ajutor calificat de către pompierii militari paramedici mobilizați la fața locului. Victima, în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”, se arată în comunicatul ISU Crişana.

Primele cercetări arată că incendiul a pornit de la o sobă „amplasată necorespunzător față de materialele combustibile”. Focul a distrus corpuri de mobilier din camerele afectate, ferestre, uşi și o mașină de spălat.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana