Un bărbat a murit după ce a încercat să cureţe o fântână. El şi un coleg au rămas blocaţi la 9 metri adâncime

Data actualizării: Data publicării:
scosi din fantana

Intervenţie dificilă a pompierilor sătmăreni. Joi dimineaţa aceştia au fost chemaţi în ajutorul a doi bărbaţi care u rămas blocaţi într-o fântână adâncă de 9 metri, pe care o curăţau. Unul dintre muncitori a fost scos în stop cardiorespirator şi a murit la spital. A doua victimă era conştientă şi este sub supraveghere medicală.

Alerta a fost dată în jurul orei 9, când pompierii de la ISU Satu Mare au fost chemaţi să intervină în localitatea Pomi. Conform primelor informaţii, doi bărbaţi, de 37, respectiv 42 de ani, au rămas blocaţi într-o fântână adâncă de nouă metri. Din cauza lipsei oxigenului, cei doi au avut probleme medicale şi nu au mai putut reveni la suprafaţă.

"S-or fi băgat să cureţe fântâna şi s-a băgat unul, celălalt după el şi al treilea. Şi al treilea a simţit că-i cu gaz şi o ieşit afară. Şi ăla a scăpat", a povestit un localnic.

"Nu a vrut să se lege cu cordelină ca să-l poată trage afară. Lipsa de oxigen şi, probabil, gazele din puţ au determinat tragedia care s-o întâmplat. Unul a fost salvat şi celălalt ziceau paramedicii că semne medicale sunt", a explicat Ioan Grad, primarul comunei Pomi.

"Cele două persoane au fost extrase de către colegii mei care au coborât cu echipamente speciale de coborât în fântâni cu aparat de aer de respirat", a relatat maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ 20 de minute. Primul scos a fost un bărbat în vârstă de 42 de ani, conştient. În cazul celui de-al doilea veştile nu au fost deloc bune. Acesta a intrat în stop cardio-respirator şi suferea de hipotermie. El a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-l salva.

Redactor: Bogdan Băcilă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri