Sari la conținut

Un bihorean, acuzat că a încasat peste 240.000 de lei din pensii obţinute cu acte false

Un bărbat de 61 de ani, din oraşul bihorean Ştei, este acuzat că ar fi obţinut peste 244.000 de lei, după ce ar fi folosit documente false pentru a încasa o pensie, pe nedrept. Bihoreanul ar fi obţinut aceşti bani de-a lungul a 17 ani, în baza unei adeverinţe false, spun anchetatorii. Acum este anchetat pentru înşelăciune.

foto cu caracter ilustrativ

Poliţiştii de investigare a criminalității economice din Bihor au date că şteianul ar fi obţinut veniturile necuvenite între anii 2000 şi 2017.

„În perioada 2000 – 2017, ar fi indus și menținut în eroare reprezentanții unei instituții prin aceea că, în susținerea cererii de pensionare, ar fi depus o adeverință falsă, prin care ar fi prezentat date nereale cu privire la presupusa activitate în muncă desfășurată în perioada 1981-1998 şi sporurile aferente, beneficiind astfel, pe nedrept, de pensia la care nu se încadra”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

În acest fel, bugetul asigurărilor sociale ar fi suferit un prejudiciu total de 244.590 de lei.

Cercetările în acest dosar au fost finalizate miercuri, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a bărbatului, sub acuzaţia de înşelăciune.

Editor web: Adrian Laboş