Un bucătar din Oradea gătește gratuit la domiciliul clienţilor ca să încurajeze alimentația sănătoasă

Data publicării:
bucatar 040214

Mihai Cristian Csillag - sau chef Mihai, cum se prezintă tuturor - a absolvit colegiul orădean "Mihai Viteazul", unde a obţinut diploma de tehnician în gastronomie. Sunt cinci ani de când a îmbrăcat uniforma de chef, iar anul trecut tânărul a decis să împărtășească pasiunea lui cu cei din jur.

"Am văzut că lumea nu prea mai are timp. Vine de la muncă, vine acasă, comandă pizza, comandă mâncare, da nu e în regulă, e nesănătoasă. Am zis că încerc să le schimb un pic mentalitatea", spune Mihai. 

Prin intermediul cunoscuţilor şi-a oferit serviciile celor care doresc să adopte un regim alimentar sănătos. Spre surprinderea lui, clienţii nu au întârziat să apară.

"Nu am destul timp să gătesc acasă și astfel apelam destul de des la fast-food-uri și mi-a fost recomandat ca fiind un bucătar care vine și gătește acasă, fără să ceară nimic în schimb, bineînțeles în afară de materia primă. Astfel am să învăț și cum se gătește", crede George Marius Popovici.

Tânărul chef găteşte orice i se cere. Uneori le sugerează clienţilor diferite preparate din bucătăria internaţională şi întotdeauna a fost apreciat pentru felul în care a gătit.

Datorită talentului său, cei care au gustat din preparatele lui l-au chemat și a doua oară. Mihai spune că va continua să gătească gratuit până când va schimba mentalitatea tinerilor legată de alimentație.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri