Un ciclist orădean a căzut victimă unui accident

Data actualizării: Data publicării:
IMG-20180907-WA0001

Ciclistul orădean Raul Sînza, considerat unul dintre cei mai în formă rutieri ai momentului în ciclismul românesc, a fost implicat, vineri după-amiaza, într-un accident rutier. Sportivul a fost lovit de o mașină care ieșea cu spatele dintr-o parcare și al cărei șofer nu s-a asigurat. Raul Sînza a fost aruncat pe liniile de tramvai și a fost transportat la spital de un echipaj SMURD.

Incidentul s-a petrecut pe strada Corneliu Coposu, iar Raul Sînza venea dinspre strada Lacul Roșu și se îndrepta spre Strada Transilvaniei. Sportivul de 19 ani, component al echipei MsTina Focus, unde a fost împrumutat de la CarCover Racing, se afla în timpul unui antrenament. El a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a întâmplat totul:

"Mă deplasam regulamentar și un autovehicul a ieșit din parcare din partea opusă, mai exact din partea stângă. Impactul a fost foarte puternic. (...) Am fost proiectat pe liniile de tramvai. Piciorul stâng mă doare foarte tare, sper să nu fie ruptură."

Un echipaj al SMURD a intervenit și i-a acordat primul ajutor sportivului pe care l-a transportat la spital. 

Doctorul Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Oradea, a declarat pentru jurnaliștii de la Bihoreanul că starea sportivului este bună. "Din primele date, pacientul are contuzii la o mână, la ambii genunchi şi la coapsa stângă. Dar încă este în investigaţii", a spus medicul Borcea.

În cele din urmă, tânărul nu a rămas internat în spital. Analizele medicale au arătat că a suferit o fractură la un deget de la mâna stângă și contuzii.

Potrivit polițiștilor, citați de Bihoreanul, vina pentru accident aparține șoferului, un bărbat de 30 de ani, care nu s-a asigurat la ieșirea din parcare.

Raul Sînza a concurat în acest an în Turul Ciclist al Bihorului, pentru echipa MsTina. În ultima etapă a întrecerii el a sosit pe locul 12.

Recent, Raul s-a întors din Turul Portugaliei, unde a fost singurul ciclist de 19 ani care a terminat concursul.

"Nu vreau să mă gândesc la nimic acum, însă nu știu ce să spun despre următoarele 2 competiții ce urmau, Turul României și Campionatul Mondial, unde trebuia să reprezint România", a scris rutierul orădean pe Facebook.

Reporter: Bogdan Băcilă / Redactor: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri