Sari la conținut

Un fan al Olimpiei Satu Mare a realizat o machetă din piese lego a stadionului din oraş

Un tânăr de 14 ani din Satu Mare şi-a dedicat aproape tot timpul liber pentru a crea stadionul echipei favorite din piese lego. A folosit peste 4.000 de piese pe care le-a asamblat cu maximă atenție, până în cele mai mici detalii - de la gradene și intrări, până la tabela de marcaj. Macheta măsoară 1,6 m lungime și 1,4m lățime și este copia fidelă a stadionului municipal din Satu Mare.

Peste patru mii de piese lego alcătuiesc stadionul în miniatură al echipei de fotbal Olimpia Satu Mare. Pentru realizarea lui, Rareș Miclăuş a muncit aproape doi ani și jumătate.

"Am decis să îmi îmbin două pasiuni: pasiunea pentru Olimpia, pasiunea pentru lego și a ieșit această machetă."

Cu piesele lego cumpărate și zeci de ore petrecute mai întâi pe stadion pentru documentare și apoi acasă, în camera de lucru, tânărul a reușit să reproducă construcția până în cele mai mici detalii.

"Nu există așa stâlpi și atunci eu i-am făcut. Am tăiat piese, le-am lipit. Scara de la tribuna oficială este identică cu cea de pe stadion, intrările, toate intrările în stadion sunt identice."

"Cine nu îl vede în realitate nu își dă seama ce înseamnă această muncă. A implicat mult, mult efort, financiar din partea noastră și multă pasiune și atenție la detalii din partea lui", spune Cosmin Miclăuș, tatăl lui Rareș.

Vestea stadionului galben-albastru, realizat din piese lego, a ajuns și la urechile președintelui echipei de fotbal Olimpia Satu Mare.

"E într-adevăr ceva incredibil! Pe lângă asta, Rareș e un băiat care e foarte pasionat, nu lipsește de la un meci al echipei", a dezvăluit Attila Karda, președintele echipei Olimpia Satu Mare.

De la meci Rareș nu a lipsit nici duminică, atunci când Olimpia Satu Mare a jucat împotriva echipei CS Balotești în liga a doua de fotbal. Lovitura de începere a partidei i-a aparținut chiar tânărului și, se pare, le-a purtat noroc galben-albaștrilor care s-au impus în final cu scorul de 2-1.

În ceea ce privește pasiunea pentru lego, Rareș are în plan acum să construiască alte două clădiri reprezentative pentru Satu Mare: "Mi-am propus să fac Hotelul Dacia, care este simbolul orașului și Turnul Pompierilor. Ambele sunt proiectate, trebuie doar să le încep."

Ca profesie, tânărul și-ar dori să urmeze facultatea de management sportiv, însă nu exclude nici o carieră în… arhitectură.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa