Un jandarm a provocat un accident în Oradea. Poliţiştii au aflat că băuse înainte să se urce la volan

Data publicării:
accident1

Accidentul a avut loc în intersecţia de la podul Dacia din Oradea, când cei doi jandarmi se îndreptau spre sediu, de unde urmau să ia armamentul şi să plece la trageri. Martorii spun că şoferul a forţat culoarea roşie a semaforului, moment în care a fost lovit de un microbuz. Jandarmul a scăpat cu răni uşoare, dar colegul lui, aflat pe scaunul din dreapta, a fost rănit grav.

"A intrat băiatul pe roşu, ne-am trezit cu el în faţa noastră acolo. Şi nu aţi mai putut face nimic? Fracţiune de secundă a fost în faţa noastră, am dat în el nu am avut ce face", spune Iacob Capotă, un pasager în microbuz.

În microbuzul care a lovit maşina jandarmilor se aflau nouă persoane şi un copil de patru ani. Pasagerii veneau din Germania şi se îndreptau spre Bistriţa Năsăud.

"Nici nu am apucat să vedem nimic, a fost fracţiune de secundă", îşi aminteşte un pasager. "Am avut centurile, dacă nu aveam centurile poate era mai rău", crede o femeie.

"Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcool test şi a rezultat o valoare de 0,26 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la sediul de medicină legală în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei", a declarat inspectorul principal Alin Gherman, de Poliţia Rutieră Bihor.

Şefii Jandarmeriei Bihor susţin că ambii jandarmii se aflau în timpul liber. "În ceea ce priveşte vinovăţia, aşteptăm rezultatele verificărilor pe care colegii de la Poliţie le desfăşoară în caz", spune căpitanul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

În paralel cu ancheta poliţiştilor a fost demarată o altă anchetă a Inspectoratului de Jandarmi şi urmează să se stabilească dacă jandarmul care îşi va pierde sau nu locul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri