Sari la conținut

Un jandarm bihorean a organizat a doua gală de box într-un singur an

Competiția este organizată după ce, timp de peste 7 decenii, orașul bihorean a organizat mai multe gale de box. În ultima perioadă, însă, sportul cu mănuși a cunoscut un declin accentuat în Salonta. În luna februarie a acestui an, Sebastian Silaghi, angajat în cadrul Jandarmeriei Bihor, a înființat CS Basti Box, cu speranța descoperirii viitorilor campioni.

În scurt timp au apărut rezultatele. În luna octombrie, șase boxeri din Salonta au câștigat locurile 1 și 2 la „Gongul orădean", aceleași performanțe fiind reușite și la Gala Internațională de box "CENTURA TRANSILVANIA 2013".

La gala „Revenirea Boxului Salontan", desfășurată în week-end la Casa de Cultură din Salonta, au fost disputate 54 de partide între 27 de boxeri de la mai multe cluburi din România și Ungaria.

Cu această ocazie a fost implementat proiectul "orFANI ai BOXULUI", al Federației Romane de Box. În cadrul acestuia au fost selectate șapte centre din țară - Salonta, Iași, Brăila, Hunedoara, Călărași, Zalău și Sibiu - unde câte zece copii din orfelinate, centre de plasament și zone defavorizate vor deprinde tainele boxului pe parcursul a patru săptămâni. În această perioadă vor beneficia de condiții de pregătire similare sportivilor de performanță.
După primele două săptămâni, cinci dintre cei zece copii selectați inițial vor continua antrenamentele și vor participa la un cantonament desfășurat în perioada 4-9 noiembrie, la Sibiu. 

Clubul Sportiv Basti Box Salonta s-a implicat în acest proiect dedicat copiilor și a inclus în program 10 copii orfani și cu o situație materială precară. 

„Acest proiect este o continuare a proiectului "O mănușă de ajutor", în care, din cei 25 de copii, din cinci centre, care au participat la etapa finală a proiectului, după pregătirea centralizată de la Constanța, 12 copii urmând să fie legitimați, iar trei au fost anunțați pe tabloul Campionatului Național de Cadeți", se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bihor.

editor web: Adrian Laboș

foto: Jandarmeria Bihor

Pe aceeași temă