Sari la conținut
News Alert

Un lot de lapte destinat unor şcoli din Oradea a fost oprit de la distribuție de către comisarii OPC Bihor

Sesizarea către Protecția Consumatorului a fost făcută de o școală gimnazială din Oradea. Inspectorii s-au deplasat de îndată la fața locului unde au găsit "lapte în cutii TETRA de 200 de ml (...) cu un miros necorespunzător, ambalajul fiind bombat, mai bine zis laptele era stricat. Era neconform", susţine Giani Bura, comisar-șef adjunct al CJPC Bihor.

Atât în unitatea de învățământ unde s-a produs incidentul când și în celelalte școli din Oradea și din județ s-a decis sistarea acestui lot de lapte, produs de o firmă din Braşov. Elevii au fost anunţaţi de cadrele didactice că laptele oferit prin programul guvernamental este stricat.

"- De când nu ai mai băut tu lapte?
- De două zile.
- De ce?
- Pentru că este stricat și nu vreau să pățesc nimic.
- Cine v-a spus asta?
- A apărut o fetiță cu o fișă și de atunci știm că laptele este stricat.
- Doamna profesoară a spus să nu mai beți lapte?
- Da."

"În urma unei înștiințări primite de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului care precizează că anumite loturi de lapte care nu respectă normele conforme, Inspectoratul Școlar Județean a decis sistarea distribuirii acelor loturi de lapte în școlile din județul Bihor", a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

"S-au făcut demersuri și către distribuitorul catre întreprinde distribuția laptelui, astfel încât la momentul ăsta s-a sistat; în cele două zone s-a sistat în totalitate distribuția laptelui, urmând ca să fie înlocuit cu lapte conform", a completat Horia Carțiș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor.

Incidentul a costat firma distribuitoare zece mii de lei, amenda stabilită de cei de la Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Bihor.

Programul "Cornul și Laptele" a întârziat o lună în Bihor. Luni, 19 octombrie, a fost prima zi în care cele două produse au fost distribuite. După nici două zile a avut loc acest incident, iar acum comisarii de la Protecția Consumatorilor au declanşat controale în toate şcolile din judeţ.

Reporter: Diana Grad
Operatori: Florin Lucuța, Constantin Gheorghiță