Un medic acuză o instituţie din subordinea Primăriei Oradea de fals şi abuz

Data publicării:
cabinet stomatologic

Ciprian este stomatolog şi a lucrat în ultimul an în cabinetul şcolar al unui colegiu din Oradea. Spune că la începutul anului şcolar 2012-2013 a semnat un parteneriat pe 5 ani cu Administraţia Socială Comunitară, prin care i se punea la dispoziţie un spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea. Cu trei luni în urmă a aflat că nu mai poate continua să lucreze în cabinetul pe care susţine că l-a dotat cu aparatură.

"Acest parteneriat a fost semnat pe 5 ani, iar cei de la primărie spun că nu este valabil", spune Ciprian Iuhoş, medic stomatolog.

Reprezentanţii Primăriei susţin că documentul îi permite medicului să stea în cabinet un an, prin detaşare.

"Între timp acordul de parteneriat nefiind introdus în şedinţă de consiliu local şi aprobat, dânsul nu mai are dreptul să funcţioneze în această locaţie", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea

"Acest parteneriat a ajuns la mine, dacă nu era valabil, nu trebuia să-l am acum. Mi se pare un act fals. Au folosit acest act abuziv", acuză stomatologul.  

Stomatologul spune că, deşi parteneriatul nu a primit acordul consiliului local, a reuşit să obţină pe baza lui autorizaţia de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Autorităţile locale îl contrazic: "Condiţia pentru obţinerea avizului de funcţionare era ca acest cabinet să fie dotat şi în baza dotărilor a fost obţinut avizul de funcţionare", spune Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Medicul spune că a cheltuit 6 mii de euro pentru aparatura necesară în cabinet. "Toată aparatura pe care dânsul a folosit-o în cabinet îi aparţine, deci, când eliberează cabinetul, poate lua toate aparatele pe care le-a adus", susţine Radiana Gheorghiţă, consilier în cadrul ASCO.

"Nu mi se pare corect după ce am investit atâţia bani, să plec fără să mi se dea măcar chiria pe acea aparatură", a replicat medicul, căruia i s-a transmis că nu va primi chiria cerută. 

Nemulţumit de răspunsurile autorităţilor, stomatologul a depus un memoriu la ministrul Sănătăţii şi a reclamat Administraţia Socială Comunitară Oradea la Poliţie şi la Judecătorie, sub acuzaţia de abuz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri