Un muncitor a murit îngropat sub un mal de pământ în localitatea bihoreană Tinca

Data publicării:
pompieri la salvare

Accidentul s-a petrecut în zona băilor din Tinca, în momentul în care mai mulți muncitori ai unei firme de construcții se pregăteau să consolideze pereții șanțului adânc de 4 metri și jumătate. Atunci mai multe tone de pământ s-a prăbușit.

“- Noi eram deasupra și s-a dus cu noi taluzul. - Și ați reușit să ieșiţi? - Da, amândoi: și eu, și maistrul!”mărturiseşte Bujor Iovan, muncitor. 

“- Numai șeful și un coleg au căzut. - Ați apucat să asiguraţi malurile? -Da, sigur, sunt asigurate. Şeful era ieșit, că era deasupra”, îşi aminteşte Cristian Pele, muncitor. 

Dacă doi dintre muncitori au scăpat ca prin urechile acului să nu fie îngropați de vii, al treilea, care trebuia să lege cârligele unui utilaj de cheson, a fost în îngropat sub malul de pământ prăbușit. Imediat, colegii lui au sunat la 112. Echipe ale pompierilor din Tinca şi Salonta au sosit în zonă. Ele au fost asistate de echipajele de salvare ale SMURD şi ale Ambulanţei.

“Am intervenit cu două echipaje, unul de la detașamentul Salonta și unul de la garda Tinca, pentru degajarea unei persoane surprinse de un mal de pământ care s-a surpat peste ea”a anunţat colonelul Marius Smolinschi, comandantului grupului de intervenție Salonta. 

Operațiunile de salvare au durat câteva ore și au fost îngreunate de pericolul unor noi surpări, de întuneric şi de ploaie. După mai mult de patru ore de eforturi, în jurul orei 21 trupul neînsuflețit al muncitorului de 39 de ani a fost scos la suprafață.

Inspectoratul Teritorial de Muncă face cercetări pentru a stabili care sunt cauzele care au dus la moartea bărbatului. Inspectorii verifică și dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță impuse de lege.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Jozsef Feher
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri