Un nou rol pentru Mircea Diaconu. Actorul şi-a lansat campania pentru alegeri la Oradea

Data publicării:
Mircea Diaconu1

Campania pentru alegerile europarlamentare a candidatului independentul Mircea Diaconu a debutat sâmbătă, la Oradea, în faţa unei florării din centrul oraşului.

"S-a întâmplat să fie o premieră la Teatrul Regina Maria, regizată de soția mea și de aceea am venit, firește, și duminică o să fiu la Craiova unde e festivalul lui Shakespeare", spune Mircea Diaconu.

Actorul a stat de vorbă cu presa şi câţiva susţinător timp de câteva zeci de minute. În cazul în care va fi ales, principalele obiective ale lui Mircea Diaconu ca și europarlamentar sunt schimbarea imaginii României în Europa, dar și respectarea drepturilor cetățenilor.

"Noi suntem undeva jos, ca un fel de obiect de studiu, ca un fel de cobai dacă vreţi. Din păcate, chiar am fost un cobai. În timpul crizei am fost cobai, s-a experimentat pe noi un sistem restirictiv care ucide orice inițiativă."

Actorul îşi propune să înceapă o campanie mai agresivă din 3 mai. El va vizita orașele din țară într-un Aro de culoare galbenă și dorește ca toate întâlnirile cu presa să aibă loc în stradă. "Campania pe care o să o fac totuși, este de tip minimal. Cum vă spun, eu singur, pentru că asta sunt și trebuie să înțeleagă lumea foarte clar că sunt o persoană fizică, atâta tot."

În România, la alegerile europarlamentare din acest an s-au înscris 15 partide și alianțe politice sau electorale și 8 candidați independenți. Campania electorală se va încheia pe data de 24 mai, cu o zi înainte de data alegerilor.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri