Un nou şef la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor

Data publicării:
stirea 208 20instalare-48982

După ce săptămâna trecută a participat la un examen organizat în capitală, fostul șef al Colegiului Medicilor Dentiști Bihor, Gheorghe Ionuț, a câștigat postul de președinte al CAS Bihor. Acesta a lucrat peste 15 ani cu Casa de Asigurări și spune că a văzut multe neajunsuri în relația dintre medicii și instituție. Și una dintre soluții ar fi îmbunătățirea comunicării dintre Casa de Asigurări și furnizorii de servicii medicale.

Gheorghe Ionuţ - preşedintele general al Casei de Asigurări Sănătate Bihor

„Să-l informăm pe toate căile, mass-media, e-mail, scrisori, convocări... Lipsa dialogului între ofertant şi furnizori"

Cea care a asigurat interimatul la conducerea instituției județene în ultimele luni, Luciana Dorca, a revenit pe postul de director economic al CAS Bihor. Dar, după experiențele acumulate în această perioadă, crede că pe noul șef îl așteaptă o perioadă dificilă.

Luciana Dorca - directorul economic al Casei de Asigurări de Sănătate Bihor

„Suntem un judeţ care niciodată nu a fost pe profit, adică încasările din contribuţii nu au depăşit plata furnizorilor şi în funcţie de bani suntem simpatizaţi sau nu. Noi îi dorim să ne conducă bine şi îl asigurăm de tot sprijinul nostru"

Casa de Asigurări Bihor are 59 de angajați și deservește peste o mie de furnizori de servicii medicale și 36 de mii de persoane fizice. Cele mai multe probleme pe care le are instituția, printre care și cozile interminabile pentru plata contribuțiilor, sunt din cauza lipsei de personal. Iar noul președinte al casei trebuie să-și prezinte în maximum 15 zile planul de management către Casa Națională de Sănătate și, implicit, o soluție la această problemă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri