Un om de afaceri din Oradea este primul arestat la domiciliu din Bihor

Data publicării:
bani

Așa cum Digi24 Oradea a prezentat în premieră, la știrile de la ora 18:30, Dorinel Edu a părăsit deja arestul Poliției Bihor în care se afla din luna noiembrie 2013. Inițial, Tribunalul Bihor a decis prelungirea mandatului de arestare cu încă 30 de zile, iar Curtea de Apel a respins contestația lui Edu și a decis ca acesta să fie arestat la domiciliu.

Pentru că în România nu au fost achiziționate brățările care permit monitorizarea celor arestați acasă, omul de afaceri va fi atent supravegheat de polițiști, care îl vor verifica periodic. Potrivit legii, nu are voie să părăsească locuința ori să se întâlnească cu alte persoane în afara membrilor familiei decât cu aprobarea instanței. 

Fiul lui Dedu a ieșit din arest în urmă cu două luni, după ce a plătit o cauțiune de 150 de mii de lei. Potrivit procurorilor, cei doi sunt acuzați că în perioada 2007-2008, în calitate de administratori ai mai multor firme, ar fi înregistrat achiziții fictive în actele contabile. Acestea au dus la producerea unui prejudiciu bugetului de stat de peste 676.000 de lei.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri