Un poliţist este cercetat penal pentru că ar fi împuşcat un câine

Data actualizării: Data publicării:
puscoci pusca de vanatoare

Cruzime fără margini de care ar fi dat dovadă un poliţist bihorean. Acesta este acuzat că a împuşcat un câine pe care stăpâna acestuia îl lăsase fără lesă. Cazul a ajuns acum pe masa procurorilor, dar şi a poliţiştilor de la Biroul Control Intern.

Totul s-a petrecut sâmbătă după-amiaza, când polițiștii Secției nr. 7 de Poliție Rurală Tileagd au fost sesizați prin 112 de sângeroasa întâmplare. Apelantul, o femeie de 24 de ani, din localitatea bihoreană Picleu, susţinea că în jurul orei 15, în timp ce se afla cu câinele său la pivnița pe care o deţinea în afara satului, un bărbat i-ar fi împușcat animalul care nu se afla în lesă.

„Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au identificat persoana bănuită că ar fi împușcat câinele, ca fiind un bărbat de 41 de ani, din localitatea bihoreană Brusturi”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

Cel care ar fi tras este poliţist în Brusturi şi este supus în prezent unor verificări făcute de polițiștii Biroului Control Intern.

La rândul lor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bihor au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, conform prevederilor Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor. Ancheta este coordonată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Imaginile cu animalul ucis au fost postate pe grupul de Facebook Protecţia Animalelor Bihor şi au stârnit reacţii dure. Sute de utilizatori ai reţelei sociale şi-au exprimat revolta faţă de cele întâmplate, iar postarea a fost distribuită de peste 1.000 de ori.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Facebook Protecţia Animalelor Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri