Un salariu mediu pentru prima zi de şcoală. Părinţii cheltuie sute de lei pentru rechizite şi uniforme

Data publicării:
uniforme-rechizite

foto: ifz.ro

Părinţii care au început deja cumpărăturile pentru prima zi de şcoală şi-au calculat atent bugetul. „Cam 1. 000 de lei", a calculat un părinte. „Nu este o limită dacă îi place un lucru", se arată mărinimos altul.

Unii părinţi au bugetul mai mic: „În funcţie de ce clasă e copilul, în funcţie de cerinţe. 300, 500 de lei." Când vine vorba de ţinuta din prima zi de şcoală, părinţii trebuie să scoată din buzunar echivalentul unui salariu mediu pe economie.

Uniforma fetelor, compusă din şorţ, guler şi rochiţă, costă 29 de lei. Pentru băieţi, uniforma este compusă din sacou, vestă şi pantaloni. Evident, au nevoie şi de cămaşă, care costă între 19 lei şi 30 de lei.

Pantofii destinaţi elevilor costă între 30 şi 80 de lei, în funcţie de model. Domnişoarele care se pregătesc de gimnaziu sau de liceu pot alege o cămaşă şi o fustă. În funcţie de pretenţii şi model, acestea sunt între 35 şi 75 de lei.

Băieţii pot alege între o cămaşă sau un tricou, o pereche de pantaloni sau una de blue-jeans. În funcţie de preferinţele, preţurile sunt cuprinse între 35 de lei şi 65 de lei. Ca ţinuta să fie completă este nevoie de pantofi. Pentru domnişoarele de la gimnaziu sau liceu, preţurile variază între 35 de lei şi 120 de lei, în funcţie de stilul abordat. 

La toate acestea se adaugă şi tradiţionalul buchet de flori pentru profesoare.

Tragem linie şi calculăm: pentru un copil din ciclul primar părinţii cheltuie minimum 300 de lei, iar pentru cei din gimnaziu sau liceu bugetul porneşte de la 450 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri