Sari la conținut

Un sătmărean a readus la viaţă decatlonul în Oradea

„Costică este modelul pe care ar trebui să-l copieze românul din ţara asta, ca să scoată ţara de unde au lăsat-o politicienii. Costică este tipul omului mai puţin talentat, dar harnic, serios până la Dumnezeu. Aşa ceva foarte rar mi-a fost dat să văd şi mă bucur tare mult pentru el că reuşeşte. Proba asta de decatlon este o probă pentru fanatici", consideră Virgil Preda, antrenor în cadrul CSU Oradea.

Accidentat grav în urmă cu doi ani, eforturile atletului orădean de-a reveni în elită nu au rămas fără răsplată. Costică Mureşan a încheiat al treilea proba de heptatlon la naţionalele de tineret şi s-a clasat între primii patru la seniori.

„Mi-am făcut record la cinci probe din cele şapte, recorduri personale", susţine Costică Mureşan.

Chiar dacă visul oricărui sportiv este prezenţa la olimpiadă, Costică Mureşan nu bate pentru moment atât de departe. Având ca probe favorite aruncarea suliţei şi aruncarea discului, atletul spune că s-ar mulţumi şi cu o participare la Campionatul European.

„Am un pariu cu domn profesor, să fac 5.000 de puncte în sală, ceea ce ar însemna un rezultat foarte bun, şi undeva la 7.000 de puncte afară, care eu zic că mi-ar asigura participarea la un Campionat European."

Decatlonistul orădean are mari şanse să-şi vadă visul împlinit încă din acest an. Clasat între primii patru atleţi români la proba sa, ar putea participa la europenele din vară, în proba pe echipe, unde România este deja calificată.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş