Un senator PNL critică deciziile USL

Data publicării:
stire 20pnl-49686

Senatorul liberal spune că orașul Ștei și comunele Popeşti și Aştileu vor rămâne fără bani de la bugetul de stat din cauza datoriilor foarte mari.

Guvernul vrea să oblige comunele să stingă din datorii cu forte proprii. Multe dintre sumele acumulate sunt cauzate de lucrări neplătite în cadrul unor investiții finanțate de Guvern.

Cristian Bodea - senator PNL de Bihor

„Nu se ţine cont de asta în ordonanţă. Că ai luat bani, că n-ai destui bani, îi iei acoperi cât iei, nu eşti la 85% te-am blocat. Alţii nu vor putea lua deloc, pentru că sunt primării care au arierare foarte mari".

Mulţi dintre primarii afectaţi de această ordonanţă au datorii de milioane de lei, în condiţiile în care încasările primăriilor nu depăşesc câteva sute de mii, bani care de multe ori nu acoperă nici cheltuielile cu angajaţii. In aceasta situatie administraţiile trebuie să obtina banii din împrumuturi, chiar dacă datoriile pe care încearcă să le stingă sunt de multe ori „moştenite".

Cristian Bodea - senator PNL de Bihor

„Primari inconştienţi care fie au contractat lucrări şi care ştiau că nu mai vin pe funcţie, ca să-şi primească comisionul sau ca să asfalteze repede în perioada electorală. Cu ce sunt vinovaţi primarii ăştia noi pe funcţie?".

Senatorul susţine că a încercat să ceară lămuriri Ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, dar nu a primit niciun răspuns. A înaintat o interpelare primului ministru pentru a cere eșalonarea plații datoriilor primăriilor pe o perioadă mai lungă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri