Un tânăr creator de bijuterii din Oradea este foarte apreciat în America

Data publicării:
bijuterii 010414

În spatele fiecărei bijuterii pe care o creează stă o poveste.

"Ceea ce fac eu este integral manual și sunt unicate. Pe lângă acest lucru fiecare bijuterie are în spate o poveste și un concept. Nota finală este dată de purtător care trebuie să rezoneze cu tot ceea ce înseamnă concept, formă, ergonomie, sens", spune Anamaria Dobraș.

Maestru i-a fost bijutierul Casei Regale, David Sandu, dar au urmat ore nenumărate de cursuri, de perfecționare, de încercări.

"Ziua mea începe în jur de ora 10 și uit de mine, se face noapte și mă trezesc că tot în atelier și tot lucrând... Ultima sudură e cea mai grea, pentru că până la urmă temperatura la care are loc sudura e foarte apropiată și dacă ai mai multe suduri, riști ca sudând ultima bucată să desudezi tot ceea ce ai lucrat."

Acum mulți ani totul a început dintr-o joacă. "În clasa a VIII-a, am început să confecționez bijuterii pentru mine din dorința de a fi altfel, de a avea altfel de bijuterii decât restul lumii", spune Anamaria.

Acum creează bijuterii pentru femei sau pentru bărbați din întreaga lume. Este singura din România care a apărut în revista americană de specialitate „Dark Beauty Magazine". Opt pagini dedicate ei i-au adus comenzi importante de peste ocean.

reporter: Andrea Crișan
operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri