Un urmărit general, prins în Borş. Voia să iasă din ţară cu un document fals

Data publicării:
evadat 270315

Poliţiştii de frontieră din Borş au observat în jurul orei 1 un bărbat care se furişa printre coloana de automarfare, pe sensul de ieşire din ţară. Agenţii l-au reţinut şi l-au legitimat. Acesta a prezentat un permis de rezidenţă portughez, eliberat pe numele unui cetăţean din Republica Moldova.

„Lucrătorii noştri au constatat că persoana prezentă în punct nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul sectorului, pentru verificări", a declarat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Cercetările au stabilit că bărbatul se numeşte Ion Ţîgănescu, are 39 ani (foto jos) şi figura în bazele de date ca fiind urmărit general. În 16 martie, el a fost dat în urmărire generală pentru că evadase în timp ce se afla, sub escortă, în incinta Curţii de Apel Iaşi. Imaginile evadării, aici.

Poliţiştii de frontieră l-au reţinut şi l-au acuzat de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Fugarul va fi predat unui echipaj din cadrul Poliţiei Bihor, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare.

Doi bărbaţi au evadat la începutul săptămânii trecute din sediul Curţii de Apel Iaşi, profitând de neatenţia poliţiştilor. Unul dintre fugari a fost prins la 20 de ore de la evadare. Cei doi au mandate de arestare internaţională şi erau aduşi cu propunere de predare către autorităţile judiciare din ţările în care au comis infracţiunile.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri