Sari la conținut

Ungaria, noua campioană a Europei la baschet feminin U18

În ultimul act, disputat duminică seară în Arena Antonio Alexe, maghiarele a trecut de Estonia cu 58-52, după un meci echilibrat, decis abia în ultimul sfert. Echipa ungară s-a impus, în ciuda faptului că a aliniat la start cel mai tânăr lot, cu un an mai mic decât al celor 16 adversare din turneu. Balticele pot fi considerate, însă, surpriza plăcută a turneului final.

„O echipă care a suprins, dar fără să se vadă, să sară în ochi, ci pas cu pas, minut cu minut au reuşit să ajungă în finală. O echipă completă", consideră Suzana Onaca, antrenoarea lotului național de baschet feminin al României U16.

Finala mică a turneului i-a revenit Israelului care a învins Letonia, cu scorul de 71-64 la capătul unei partide echilibrate. De aprecierea specialiştilor, dar şi a celor prezenţi în sală s-a bucurat majoritatea echipelor care au luptat în grupele mpentru locurile 1-8.

„Agresivitatea de care au dat dovadă cele mai multe echipe în apărare şi, din punctul meu de vedere, al antrenorului, luciditatea şi calmul în special al celor trei antrenori care au fost pe podium", a observat Suzana Onaca.

Selecţionata României a încheiat campionatul pe locul 12, din 17 echipe şi va evolua şi în ediţia viitoare tot în cea de-a doua grupă valorică a Campionatului European.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş