Ungaria recrutează angajaţi din România

Data publicării:
ungaria loc de munca 140514

Ofertele de muncă au fost publicate în ultimele două săptămâni, prin sistemul european de mobilitate a forţei de muncă Eures. Acesta permite cetăţenilor europeni să se angajeze în orice stat membru al Uniunii Europene.

"Şi-au depus ofertele pentru recrutare din România două societăţi comerciale din Ungaria, reprezentative pe domeniul lor de activitate. Muncitorii din România sunt consideraţi foarte bine pregătiţi, foarte harnici şi foarte serioşi", spune Csaba Békési, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Şoferilor de TIR le sunt oferite salarii de peste o mie de euro. Muncitorii în fabrica de carne vor avea un program de 8 ore, pentru care vor primi 11 lei pe oră şi o masă gratuită. Firma de mezeluri are aproape 3 mii de angajaţi în mai multe oraşe ale ţării. Şefii societăţii spun că au nevoie de muncitori calificaţi, pentru că, în curând, vor deschide un nou punct de lucru.

"Vor fi mai multe locuri de muncă, deci avem nevoie de mai mulţi muncitori calificaţi. Pentru asta, ne-am etalat toate posibilităţile, chiar şi aceea de a căuta în străinătate", explică  Zsolt Bessenyei, reprezentantul unei firme din industria cărnii din Ungaria.

Zeci de persoane s-au interesat de ofertele celor două firme maghiare, valabile până la sfârşitul lunii iulie. Ca să fie luate în evidenţă pentru selecţie, doritorii trebuie să depună un CV tip Europass.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri