Sari la conținut

Universitatea din Oradea şi-a deschis porţile pentru 19.000 de studenţi

A început un nou an academic la Universitatea din Oradea, unde momentul a fost marcat cu fast şi cu discursuri oficiale. După tradiţionalul "Gaudeamus Igitur", profesorii le-au vorbit studenţilor despre perspectivele pe care le au şi despre calitatea învăţământului. 19 mii de tineri vor studia anul acesta la cele 15 facultăţi din cadrul universităţii orădene.

Cuvântul de deschidere i-a aparţinut rectorului Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, care le-a mulţumit tinerilor pentru alegerea făcută.

"Vă mulţumesc că aţi ales Universitatea din Oradea şi pentru faptul că sunteţi astăzi aici. Vă doresc un an universitar plin de realizări şi performanţe, atât pe linia academică, cât şi pe linie personală."

Nelipsite de la festivitatea de deschidere a noului an universitar au fost şi oficialităţile.

"Sunteţi cei care veţi conduce destinele acestui judeţ, puneţi bazele şi conduceţi-le bine. Puneţi bazele învăţământului, învăţării a tot ceea ce dumneavoastră doriţi să faceţi în viaţă", a îndemnat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

Anul acesta, aproape 4.500 de boboci au trecut pragul celor 15 facultăţi orădene.

"Vreau să încep în forţă, am multe planuri, vreau să mă implic în cât mai multe proiecte, activităţi la facultate."

"- Cu ce gânduri începi noul an universitar?
- Cu cele mai bune gânduri, să avem medii cât mai mari, note bune, să fie totul ok.
- La ce facultate eşti student?
- Geografie, Turism şi Sport, specializarea kinetoterapie şi motricitate specială."

Numărul tinerilor care studiază la Universitatea din Oradea se păstrează constant în ultimii ani. Anul acesta teologia, industria energetică şi managementul industrial au adunat cei mai puţini înscrişi. În schimb, la mare căutare a fost medicina care a atras peste 1.500 de candidaţi.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi