Universitatea „taie" 35 de familii de la utilităţi

Data publicării:
stire 20utilitati-49444

În urmă cu zeci de ani, blocurile de pe strada Făgăraşului au aparţinut Universităţii, motiv pentru care reţelele de utilităţi pentru acestea au fost făcute de instituţia de învăţământ superior. Însă cum Universitatea are probleme financiare, conducerea a decis să taie din cheltuieli, iar una dintre măsuri este debranşarea celor 35 de familii de pe strada Făgăraşului.

Marcela Prada - prorectorul administrativ al Universităţii Oradea

„Având în vedere că nu se poate separa asociaţiile de locatari de restul campusului, nu putem opri în perioada vacanţelor furnizarea agentului. Ceea ce înseamnă cheltuieli nejustificate".

Oamenii s-au gândit deja că singura lor soluţie este Primăria Oradea, care ar putea să îi ajute să nu rămână fără apă caldă, canalizare şi agent termic. Însă municipalitatea nu-şi permite să facă o investiţie atât de mare.

Mircea Mălan - viceprimarul Oradei

„Municipalitatea nu are în zonă o canalizare în proprietatea şi administrarea Companiei de Apă, vom discuta cu cei de la Universitate ca cei care locuiesc în zonă să rămână racordaţi la reţeaua de canalizare pe care o au dânşi".

Majoritatea dintre proprietarii afectaţi de decizia universităţii locuiesc de mai bine de 30 de ani în zonă. După ce au investit ani la rândul în îmbunătăţirea reţelelor care aparţin de instituţia de învăţământ universitar, acum le vine foarte greu să scoată alţi bani din buzunar pentru a face alte racorduri la utilităţi. Dar, nu au încotro.

Sincron: Ioan Nechita

„În ultima perioadă ne ameninţă mereu că ne desface că ne taie, că le producem pagube. Pentru blocul ăsta am făcut racordare nouă în 2011, care ne-a costat 120 de milioane".

Ioan Oros

„O să adunăm până în septembrie, când ne-a dat termen, după unde se poate, care cum, sperăm că o să iasă bine până la capăt".

Unul dintre motivele invocate de către Universitatea Oradea pentru debranşarea celor de pe strada Făgăraşului este legat de faptul că o instituţie de învăţământ nu poate fi „vinde" utilităţi, adică să desfăşoare activităţi comerciale. Mai mult, pentru că primeşte la preţuri preferenţiale agentul termic, de tarifele mai mici beneficiau şi locuitorii de pe strada Făgăraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri