Sari la conținut

Utilajele de deszăpezire au ieşit pe străzile din Oradea încă de azi-noapte

17 utilaje de deszăpezire acţionează încă dintre azi noapte pe străzile din Oradea. Imediat ce a început să ningă, în jurul orei 1, maşinile au ieşit şi au împrăştiat material antiderapant.

UPDATE: ora 13:00 - În Bihor, toate utilajele firmelor care se ocupă cu deszăpezirea în cele cinci zone ale județului "și-au desfășurat activitatea de (...) curățare a drumurilor județene aflate în administrarea Consiliului Județean Bihor conform graficelor stabilite prin contract", se arată într-o informare a administraţiei judeţene. La această oră nu există drum închis sau nepracticabil.


”S-a acționat cu 17 utilaje, respectiv 15 pentru împrăștiat antiderapant solid și 2 pentru împăștiat antiderapant lichid. S-a acționat pe urgența I, II și III, iar în momentul de față se acționează pe urgența IV, urmând să se revină pe urgența I, având în vedere căderile continue de zăpadă”, a transmis Ionel Ban, directorul de producție al firmei de deszăpezire din Oradea.

În cazul în care se va depune un strat consistent de zăpadă, în oraş se va acţiona cu pluguri.

Potrivit administraţiei locale, cele 882 de străzi din oraş au fost împărţite în patru categorii.

„Urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Localnicii sunt obligaţi să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea. Nerespectarea acestor obligaţii poate aduce amenzi cuprinse între 500 şi 2000 de lei pentru persoane fizice şi 1500 şi 2500 de lei pentru persoane juridice.

Editor web: Adrian Laboş