Sari la conținut
News Alert

Vacanțe la vârsta a treia. A crescut cererea pentru biletele prin programul Litoralul pentru toți

Aurica Ban nu ratează de câțiva ani nicio vacanță. Anul trecut orădeanca a fost în Grecia, iar acum a ales România. Pentru 6 nopți de cazare în stațiunea Venus a plătit 180 de lei pentru biletele luate prin programul "Litoratul pentru toţi".

"În fiecare an mergem undeva și în fiecare vacanță. Anul acesta mergem la mare la noi, la Marea Neagră, în stațiunea Venus, altă dată mergem la munte și în străinătate."

Mai mulţi pensionari i-au urmat exemplul şi şi-au rezervat bilete pentru Litoral.

"Pentru septembrie am demarat deja acțiunea "litoralul pentru toți". Deja am vândut destule bilete și sunt hoteluri care au stop-sale pentru septembrie", confirmă Alexandru Lăcătușu, directorul unei agenții de turism din Oradea.

Hotelierii din staţiunea Mamaia se laudă că au deja camerele ocupate pentru septembrie şi au scăzut în medie 25 de procente din preţuri.

"Prima serie la Litoralul pentru Toţi deja a fost epuizată la hotelul nostru. Faţă de anul trecut, s-a vândut mult mai repede biletele, chiar din luna iulie am avut solicitări şi deja s-au vândut", susţine Irina Bălău, directorul de vânzări al unui hotel de două stele din Mamaia.

"Acum, la începutul lunii august, preţul unui sejur de cinci nopţi într-o cameră dublă a unui hotel de 2 stele, exact ca aceasta, costă puţin peste 800 de lei de persoană. Luna viitoare, atunci când va intra în vigoare programul Litoralul pentru toţi, acelaşi sejur, în aceeaşi cameră de hotel, va costa cel mult 500 de lei de persoană", a detaliat Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa.

La un hotel de trei stele, un sejur de cinci nopţi va fi la jumătate din preţul actual.

La mare căutare sunt și vacanțele la preț redus pentru cei peste 55 de ani, prin programul european senior voyage.

"Sunt programe foarte competitive din punct de vedere financiar și oferă un pachet de servicii foarte complex, de la transport, cazare precum și excursii opționale. Avem program senior voyage în Spania, în Egipt, în Italia iar noutatea este că avem un program senior voyage pe Dubai", explică Dana Lucian, directoarea unei agenții de turism din Oradea.

Pensionarii care aleg să meargă, în septembrie, în Grecia, de exemplu plătesc pentru o săptămână de la 130 de euro. În preţ sînt incluse transportul şi demipensiunea.

Reporter: Diana Grad
Operatori: Constantin Gheorghiță, Florin Lucuța