Val de contestaţii pentru supraimpozitare

Data actualizării: Data publicării:
VO supraimpozitare

285 de imobile din Oradea vor fi supraimpozitate, în urma verificãrilor în teren ale primãriei locale. Astfel, pentru cã nu şi-au renovat clãdirile în care locuiesc, proprietarii ar trebui sã plãteascã un impozit de patru ori mai mare.

166 dintre aceștia au contestat însă măsura, pe motiv că au vecini care refuză să contribuie la reabilitarea clădirii.

"Eu locuiesc la parter, nu mă lasă să îmi fac pe cont propriu, numai când se face toată clădirea. Și nu știu când va fi aia, că sunt foarte multe persoane în vârstă, pensionari care nu-și permit. Dacă anul trecut am plătit două sute și ceva, anul acesta am plătit șapte sute impozitul."

"Mi se pare foarte normal să fie supraimpozitate, pentru că sunt ale lor, pe proprietatea lor și răspund de ce e în proprietatea lor", spune un orădean.

"Lucrăm în prezent la un regulament prin care vom modifica regulamentul vechi cu supraimpozitarea în sensul în care există proprietari care nu pot să reabiliteze din cauza vecinilor", a precizat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Potrivit noului Cod Fiscal, administraţiile locale pot majora impozitele cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţã
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri